home icon
Auto
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Race Spelletjes! Je vindt hier maar liefst 212 verschillende Race Spelletjes, zoals bijvoorbeeld Happy Wheels & Happy Racing Online

Race spelletjes: gratis online racen voor iederen

Speel onze prachtige collectie online race spellen en doe mee aan de meest intensieve autoraces en andere race-sportrally's. FunnyGames heeft het allemaal, van gekke kartwedstrijden tot spannende proefwedstrijden die je tegen de klok moet uitspelen. Van supersnelle taxi’s tot 3D off-road racing en Formule 1 spelletjes. We hebben een selectie coole stunt sprong spelletjes, motorrace spelletjes, en vrachtwagen en monster truck trial games. Daarbovenop hebben we ook nog allerlei mooie spelletjes met speedbootwedstrijden, BMX-kampioenschappen, en paardensport evenementen. Maar de populairste racespelletjes zijn nog altijd autosportavonturen. Of je je nu op het NASCAR-circuit wilt wagen, mee wilt doen aan de Grand-Prix, of aan een gevaarlijke dragrace die zich midden in de nacht afspeelt, je vindt het allemaal bij FunnyGames!

Verschillende soorten race games

Sinds de mens de auto heeft uitgevonden hebben we ons gestort op het organiseren van autosportwedstrijden. Toen de auto nog een nieuwe en moeilijk bevatbare uitvinding was, gingen autoraces vooral om het bewijzen dat auto’s snel, praktisch, en vooral ook veilig waren om te gebruiken. Het ging er in de eerste plaats niet zozeer om dat je liet zien hoe snel je wel niet bij de eindstreep kon komen, maar vooral dat je auto uberhaupt in staat was er te komen! De allereerste auto’s zagen er meer uit als koetsjes met een motor erop dan de auto’s die je tegenwoordig op straat ziet. Het was pas later, toen mensen er meer vertrouwen in begonnen te krijgen dat de auto echt wel een betrouwbaar vervoermiddel was, dat de nadruk van autosport ook begon te veranderen. Autofabrikanten zagen de autorace steeds meer als een manier om de kracht en het uithoudingsvermogen van hun motoren te showen. Rond de jaren dertig van de vorige eeuw begonnen automerken voor het eerst modellen te ontwikkelen die speciaal voor autosportwedstrijden waren bedoeld. Dat heeft er later toe geleid dat de autosport werd opgesplitst in allerlei categorieën. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen auto’s waarmee je op de weg mag rijden, en speciaal ontworpen prototypes die alleen voor de racebaan zijn bestemd, gesloten sportwagens en de technologisch geavanceerde openwielmodellen van de Formule-wedstrijden. Kies de soorten racewagens die jij het gaafste vindt en beleef zelf de spanning en sensatie van de racebaan met onze gratis online autorace games!

Gerelateerde Race categorieën