home icon
Kaarten
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Poker spelletjes! Je vindt hier maar liefst 17 verschillende Poker spelletjes, zoals bijvoorbeeld Governor of Poker 2 & Mafia Poker

Speel gratis poker spelletjes online bij FunnyGames

Op deze pagina vind je onze beste poker spelletjes. Probeer bijvoorbeeld eens de demo versies van het extreem populaire spel Governor of Poker 2 en het vervolg Governor of Poker 3, of neem een kijkje op onze casino games pagina. Kun jij je tegenstanders eruit spelen door strategisch te bluffen met een onleesbare pokerface? Neem plaats aan de pokertafel en begin meteen met spelen, of lees hieronder meer over de regels van het spel.

Poker: Hoe speel je Texas Hold’em

De meeste poker spelletjes in onze catalogus zijn Texas Hold’em games, een van de meest populaire varianten van het spel. Dit spel is in Texas bedacht vroeg in de 20e eeuw, in het dorp Robstown. Je speelt het zo:

Poker blinds en de ante

Spelers delen de kaarten om de beurt, en het spel verloopt met de klok mee. De twee spelers die links van de dealer zitten moeten ieder verplicht een klein bedrag inleggen. Deze bedragen heten de ‘small blind’ en de ‘big blind’ (het dubbele van de small blind). De ante is een verplichte contributie die alle spelers moeten inleggen. De blinds en de ante lopen gedurende het spel steeds hoger op, zodat de druk steeds groter wordt.

Poker: kaarten op tafel

Iedere speler krijgt twee kaarten (die noem je de ‘hole cards’). Bekijk je kaarten en beslis of je wilt inleggen of deze ronde verder wilt overslaan (fold). Als de chips eenmaal op tafel liggen, legt de dealer de flop: drie kaarten die open op tafel liggen. Er volgt nu een ronde waarin spelers kunnen besluiten het op hun huidige inleg te houden (check), of de inleg te verhogen (raise). Verhoogt iemand, dan moeten de andere spelers besluiten of ze meegaan of uitstappen. Nu wordt er een vierde kaart open op tafel gelegd (de turn), en weer volgt er een rondje om de tafel om te zien of iemand meer wil inleggen. Daarna komt de vijfde gemeenschappelijke kaart (de river) op tafel en is het tijd voor de showdown.

Poker hands

De speler die de beste combinatie kaarten kan maken met zijn of haar eigen kaarten en de vijf kaarten die op tafel liggen, wint het spel. Hieronder vind je alle mogelijke ‘poker hands’, op volgorde van de meest waardevolle tot de minst waardevolle combinaties:

  • Royal Flush – kaarten van 10 tot aas, allemaal van dezelfde soort
  • Straight Flush – een ononderbroken serie van vijf kaarten (bijv. 3-4-5-6-7) van dezelfde soort
  • Four of a Kind – vier kaarten met dezelfde waarde, des te hoger de waarde des te beter (bijv. 4 heren)
  • Full House – three of a kind + een paar
  • Flush – vijf willekeurige kaarten van dezelfde soort (bijv. Harten 3-6-8-10-K)
  • Straight – een ononderbroken serie van vijf kaarten, ongeacht de kleur
  • Three of a kind – drie kaarten met dezelfde waarde, des te hoger de waarde des te beter
  • Twee Paar
  • Een Paar – twee kaarten met dezelfde waarde
  • High card – als niemand een geldige combinatie kan maken dan wint de speler die de kaart met de hoogste waarde bezit

Meer kaartspelletjes spelen? Je vind onze kaartspellen op deze pagina.

Gerelateerde Poker categorieën