home icon
Behendigheid
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Typspelletjes! Je vindt hier maar liefst 14 verschillende Typspelletjes, zoals bijvoorbeeld Lingo & TextTwist 2

Speel Typspelletjes gratis online bij FunnyGames!

Typen is een belangrijke vaardigheid. Op FunnyGames vind je een selectie leuke en leerzame typspelletjes. Typen zonder naar het toetsenbord te kijken noemen we ook wel ‘blind typen’. Het kost even wat tijd om te leren, maar dat is het zeker waard! Je leert veel sneller schrijven, en bovendien kun je typfouten makkelijker voorkomen door de woorden op het scherm te lezen in plaats van naar je vingers te staren. Natuurlijk leer je zo’n handige vaardigheid niet zonder te oefenen, maar met deze spelletjes maken we dat leerproces extra leuk. Spring over hindernissen heen, haal tegenstanders in, en schiet alle aanvallers weg door de juiste letters snel aan te tikken. Probeer je ogen op het scherm te houden en niet naar het toetsenbord te spieken in onze spannende snel typen spelletjes!

Typspelletjes: de juiste handpositie is de sleutel tot succes

Het geheim van blind typen zit hem in de positie van je handen en vingers op het toetsenbord. Als je goed naar de lettertoetsen kijkt zie je op de F en de J toetsen een klein richeltje. Zet je linker wijsvinger op de F en je rechter wijsvinger op de J. Met behulp van de richeltjes weet je zonder te kijken of je vingers nog op de juiste toetsen rusten. Links gaat je pink op de A toets, en je middel- en ringvinger op de S en de D. De overige vingers van je rechterhand rusten op de K, L, en puntkomma toetsen. Iedere vinger kan nu een rij omhoog of omlaag glijden om de overige letters en leestekens te bereiken. Je wijsvingers nemen de overige toetsen in het midden voor hun rekening, en je duimen doen de spaties.

Klaar voor de start, typen maar!

Zit je er helemaal klaar voor? Probeer dan eens het spelletje Alfabet Aanval en kijk hoeveel letterbommen jij op tijd onschadelijk kun maken. Je kan ook boosaardige ruimteschepen bestrijden door woordjes te typen, of laserstralen ontwijken, of woordpuzzeltjes oplossen. Veel plezier met spelen!

Gerelateerde Typen categorieën