home icon
Denk
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Mahjong spelletjes! Je vindt hier maar liefst 69 verschillende Mahjong spelletjes, zoals bijvoorbeeld Mah Jong Connect & Mahjong 1

Speel De Beste Mahjong Spelletjes Gratis Online En Speel Alle Stenen Weg

Mahjong spelletjes zijn verslavende spelletjes waarin je combinaties moet maken met de traditionele stenen van het populaire Chinese spel Mahjong. De meest gespeelde Mahjong spelletjes die je op deze pagina tegenkomt vallen onder de noemer Mahjong Solitaire of Shanghai Solitaire. Het originele Mahjong wordt namelijk op met 3 of 4 spelers aan een tafel gespeeld, terwijl je deze computer spelletjes alleen speelt. In de gratis Mahjong spelletjes die op deze pagina zijn verzameld zijn de 144 stenen in een serie patroontjes op tafel gelegd. Vaak zijn de stenen op elkaar gestapeld zodat de opstelling uit meerdere lagen bestaat. Het is de bedoeling dat je de gelijke paren vindt en van tafel speelt.

Hoe Speel Je Mahjong Solitaire Bordspelletjes?

Kijk goed naar de opstelling die je op tafel ziet ligt. Je ziet allerlei symbooltjes en Chinese tekens. De tegels zijn opgedeeld in drie soorten: de simpele spelstenen, de extra spelstenen en de bonus spelstenen. De simpele spelstenen hebben steeds de cijfers 1 tot en met 9 er op. Er zijn drie kleuren: de bamboe stenen, de kringen en de tekens. De extra stenen bestaan uit de vier windrichtingen en de drie draken. De bonus stenen zijn de vier bloemen en de vier seizoenen.

Ook al zie je misschien aan het begin van het spel meteen al een groot aantal gelijke paren liggen, je zal de meeste stenen eerst vrij moeten spelen. Je kunt een steen namelijk alleen inleggen als ze aan één of beide lange zijden vrij liggen en als er niets bovenop ligt. Pel steeds meer lagen weg door geldige combinaties te maken met de gelijke stenen. Iedere geldige combo verdwijnt van tafel. In sommige Mahjong spelletjes kun je om een hint vragen als je even geen speelbare paren meer kunt vinden. Soms kun je de stenen ook door elkaar schudden, maar vaak ben je af als er geen mogelijke combinaties meer over zijn. Kun jij slimme combo’s maken en alle opstellingen helemaal wegspelen? Veel plezier met onze geweldige 2D en 3D mahjong spelletjes! We hebben allerlei prachtige mahjong variaties in de aanbieding, dus er is volop keuze!

Gerelateerde Mahjong categorieën