home icon
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Avontuur spelletjes! Je vindt hier maar liefst 421 verschillende Avontuur spelletjes, zoals bijvoorbeeld Among Us Online & GrindCraft

Speel leuke en spannende avontuur spelletjes gratis online bij FunnyGames

Hier bij FunnyGames kun je genieten van een hele verzameling spannende avonturen. Het genre van avonturenspelletjes is een heel erg diverse categorie waarin meeslepende verhalen de basis vormen van de actie die je in het spel tegemoet gaat. Kun jij je personage helpen een onbekende omgeving te verkennen? Ga op een epische reis om verborgen schatten te zoeken, of om zeldzame dieren te vinden. Ga op safari, een expeditie diep in het hart van de jungle of boven in de bergen, of neem een wandeling door een donker bos vol gevaren. Ontsnap uit verloren tempels, ontkom aan vreemde monsters of wilde dieren, en nog veel meer! Ben jij snel en vaardig genoeg om deze aangrijpende avonturen te overleven?

Beleef de meest dramatische avonturenspelletjes op PC en mobiel

Het avontuur spelletjes genre verscheen voor het eerst in de jaren 70s, maar deze spellen waren wel heel anders dan de avonturenspelletjes van vandaag. De oudste avontuurspellen bestonden voornamelijk uit tekst. Als speler moest je commando’s intypen om door het spel te komen. Toen de verwerkingskracht van computers zich verder ontwikkelde, konden er plaatjes worden toegevoegd. Zo kwam het point en click avontuur tot stand. Nu konden spelers namelijk op voorwerpen in de plaatjes klikken om aan te geven welke acties ze wilden ondernemen om het avontuur uit te spelen. Toen er eenmaal spelletjes met 3D beelden konden worden gemaakt werd het avonturenspel nog spannender!

Bij FunnyGames kun je allerlei mooie 2D en 3D avonturenspelletjes gratis spelen, van RPG avonturen en strategiespelletjes tot escape games en spellen waarin je de ruimte kunt verkennen. Hier vind je de meest fantasierijke avonturen om te spelen! Neem een kijkje door onze verzameling mooie avonturenspelletjes en zoek je favoriete onderwerpen uit. We hebben al onze avontuur spelletjes per genre voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

Gerelateerde Avontuur categorieën