home icon
Actie
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Cowboys spelletjes! Je vindt hier maar liefst 8 verschillende Cowboys spelletjes, zoals bijvoorbeeld Gun Blood & Gun Blood Remastered

Speel gratis Cowboy spelletjes bij FunnyGames

Reis door het Wilde Westen met ons aanbod spannende cowboy spelletjes. Tem wilde paarden, bescherm je vee en schiet je vijanden neer in een serie dodelijke duellen. Stap door de klepperende deuren van de Wild West saloon en speel kaarten met de gokkers. Houd wel één hand in de buurt van je revolver, voor het geval dat er een dronken gevecht uitbreekt of een bende bandieten ineens het dorp binnen komt stormen. Veel de spelletjes op deze pagina draaien om cowboy duellen. Kijk voor meer schietspelletjes op deze pagina!

Cowboys en de rodeo show

Een cowboy is iemand die als veehoeder werkt, maar cowboys ondernemen vaak ook andere taken rondom de ranch. Zo temmen, verzorgen en vangen ze soms ook paarden en andere dieren, en repareren ze bijvoorbeeld de hekken om het landgoed. Voor moderne cowboys en cowgirls zijn rodeo shows dé plek om de spectaculairste vaardigheden te tonen die het traditionele beroep vereist. Onderdelen van de rodeo zijn onder andere bronc riding (zo lang mogelijk met of zonder zadel op een wild paard blijven zitten), steer wrestling (een stierkalf tegen de grond worstelen), barrel racing (een slalom race te paard), en lasso werpen.

Cowboys en Hollywood Western films

Dankzij de wildwestfilms van Hollywood, werd de cowboy een nogal geromantiseerd personage. In Westernverhalen draaide het leven van cowboys vaak niet zozeer om het houden van vee als om bloedwraak en een dramatische strijd tegen het kwaad. De cowboy werd een nobele, onafhankelijke en mysterieuze held die dames in nood red, boosdoeners in pistoolgevechten om zeep helpt, en vervolgens met de zonsondergang weer verdwijnt. Het beeld van het “High Noon” duel onder de brandende middagzon werd in veel Western films een veel vast onderdeel waarin de held met de grootste schurken afrekent.

Cowboy spellen en andere genres

Op deze pagina vind je onze Western-thema cowboy spelletjes met pistoolgevechten, duellen, en achtervolgingen te paard. Trek je stugste spijkerbroek en cowboy laarzen maar vast aan, hijs jezelf in het zadel, en vergeet je Stetson hoed niet. Kun jij al je uitdagers verslaan in het spel Gun Blood? Of reis in Governor of Poker 2 door het oude Texas en win de ene na de andere pokerwedstijd. Ook hebben we een aantal leuke spellen die meerdere genres combineren. Vecht bijvoorbeeld met de cowboys tegen de zombies, bak en bezorg hamburgers in je saloon, of red de cowboys van de galg. Veel plezier met spelen!

Gerelateerde Cowboys categorieën