home icon
Actie
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Arcade spelletjes! Je vindt hier maar liefst 572 verschillende Arcade spelletjes, zoals bijvoorbeeld Pac-Xon Deluxe & Love Tester

Speel je favoriete arcade spellen gratis online bij FunnyGames!

Hier vind je allerlei leuke en verslavende arcadespelletjes, van de nostalgische klassiekers tot splinternieuwe games. Maar wat zijn arcade spelletjes nou eigenlijk precies? In de jaren 70 en 80, voordat het vrij gewoon was thuis een computer of gameconsole te hebben, kon je naar de plaatselijke arcadehal om computerspelletjes te spelen – als je tenminste wat kwartjes bij je had om uit te geven. Daar kon je flipperkasten, grijpmachines, en videospelletjes vinden waar je muntjes in kon stoppen om te spelen.

Moderne arcadespellen

Klassiekers uit de gouden eeuw van arcadespellen ken je vast wel: Pong, Space Invaders, Pacman… Maar latere spellen zoals Street Fighter en Dance Dance Revolution behoren ook tot de lijst bekende en invloedrijke arcade hits. Moderne arcadespellen binnen online casual gaming zijn geïnspireerd door deze klassieke spelletjes, en hebben doorgaans hetzelfde rappe spelverloop van deze spellen en daarbij ook de grote nadruk op behendigheid en reactievermogen. Op onze pagina met arcade klassiekers kun je een aantal van deze typische arcadegames spelen.

Arcadespelletjes: Sla er op los!

Kom op onze pagina voor arcade vechtspelletjes een potje knokken met je favoriete personages. Veel populaire vechtspellen komen uit de speelhal voort en waren oorspronkelijk arcadespellen. Deze spelletjes kon je spelen op grote kasten met joysticks en knoppen. Na betaling van een paar munten kon je tegen de computer of je vrienden op de vuist in een-op-een of tag-team gevechten. Street Fighter, Mortal Combat, Tekken – deze bekende games waren allemaal oorspronkelijk arcadespelletjes. Pas later kwamen er nieuwe versies en vervolgspellen die voor de spelcomputers thuis waren ontworpen. Bij FunnyGames speel je deze spellen zonder dat je al je muntjes erdoorheen hoeft te jagen om bij de eindbaas te komen.

Arcadespelletjes: Racen!

Autorace spelletjes zijn ook een grote favoriet in de speelhallen. Wat is er leuker dan achter het stuur van een raceauto kruipen? In de arcadehallen hebben racespelletjes namelijk vaak een ingebouwde raceautostoel of motorzadel (soms kantelt deze ook nog eens mee terwijl je rijdt!) en een stuur en gaspedaal om je voertuig te besturen. Kun jij in onze arcade race spelletjes als eerste over de eindstreep komen? Start het spel, zet je voet op het gaspedaal, en zorg dat je niet van de weg vliegt en verongelukt!

Arcadespellen: Schieten maar!

Rail shooters zijn spellen die je ook in vrijwel elke arcadehal tegenkomt. Dit zijn schietspellen waarin je personage door een omgeving vol gewapende vijanden rent die je onderweg moet neerknallen. Met een lichtpistool, een spelbesturingsapparaat in de vorm van een geweer, kun je op het scherm mikken en de trekker overhalen om kogels op je belagers af te vuren. Houd je van dit soort arcadespelletjes, dan kun je met je pijltjestoetsen en muis bij ons ook arcade schietspellen spelen. Mik op je doelwit en schiet voordat je zelf wordt geraakt!

Gerelateerde Arcade categorieën