home icon
Sport
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling golfspelletjes! Je vindt hier maar liefst 19 verschillende golfspelletjes, zoals bijvoorbeeld Shaun the Sheep Baahmy Golf & Voetgolf Evolutie

Speel golf spelletjes gratis online bij FunnyGames!

Fore! Geef de bal een zwaai en geniet van een ontspannen golfspel op onze online golfbanen. Balanceer het kleine witte balletje op de ‘tee’ en start het spel met de perfecte afslag. Het doel is om de bal binnen zo min mogelijk slagen in de ‘hole’ (het gaatje bij het vlaggetje) te schieten. De beste prestatie is natuurlijk de hole-in-one, als je de bal in één slag in het gat kunt laten verdwijnen. Natuurlijk liggen er ook allerlei hindernissen over de baan verspreid – ‘hazards’ heten deze obstakels – waardoor het spel net even iets lastiger wordt. Wil je golf spelen, lees dan verder. Was je op zoek naar minigolf, kijk dan ook even op onze minigolf spelletjes pagina.

De oorsprong van golf

Omdat er wereldwijd veel eeuwenoude balsporten bestaan die een voorloper van golf zouden kunnen zijn is het niet helemaal duidelijk waar de sport vandaan komt. Het moderne golf zoals we dat nu spelen komt echter uit Schotland, en de eerste golfbaan met 18 holes werd in 1764 aangelegd op de Old Course in het Schotse kustdorpje St Andrews. In het 15e-eeuwse Schotland was golf al zo populair dat koning James II het spel illegaal maakte. Hij vond namelijk dat golf een te grote afleiding was voor jonge mannen die zich beter met vechtkunsten zoals boogschieten bezig konden houden. Iets minder dan 50 jaar later hief zijn opvolger James IV het verbod op golf op. Deze koning James was zelf namelijk dol op de sport!

De Golfbaan

Een golfbaan bestaat uit verschillende onderdelen waar bepaalde handelingen worden uitgevoerd, en waar de speler specifieke uitdagingen tegenkomt. De afslagplaats of ‘teeing ground’ is waar het spel van start gaat. Spelers kunnen hier hun ‘tee’ – een houten of plastic pennetje met een platte kop – in de grond steken en de bal er op leggen zodat ze deze goed kunnen wegslaan. De bal moet eerst een grasveld oversteken dat de ‘fairway’ wordt genoemd. Het gras is hier effen en kort gemaaid, maar de fairway wordt wel omsingeld door bosjes en ruwer terrein waar je bal beter niet terecht kan komen. Ook vind je op de fairway de zogeheten hazards, bijvoorbeeld zandbunkers of meertjes die je moet ontwijken. Het deel van de baan dat direct om de vlag en hole ligt heet het ‘putting green’. Hier speelt de laatste fase van het spel zich af. De grond is hier zeer effen en het gras is extra kort zodat je heel precies op de hole kunt mikken.

Speel golf spelletjes en meer

Kies een spel en warm je handen maar alvast op om de perfecte slag te maken. Als je op zoek bent naar meer sporten om te spelen, neem dan ook even een kijkje naar onze verzameling sportspelletjes en onze balspelletjes catalogus.

Gerelateerde Golf categorieën