home icon
KidsTekenfilm
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling nickelodeon spelletjes! Je vindt hier maar liefst 17 verschillende nickelodeon spelletjes, zoals bijvoorbeeld Paw Patrol Corn Roast Catastrophe & Paw Patrol Tracker's Jungle Rescue

Speel Nickelodeon spelletjes gratis online bij FunnyGames!

Hier bij FunnyGames, kun je een aantal leuke spelletjes vinden met je favoriete personages uit de tekenfilms van het tv-kanaal Nickelodeon en de zusterzenders NickTeen en Nick Jr. Op deze pagina kun je op avontuur met de beste Nicktoon helden, van de Teenage Mutant Ninja Turtles tot de feeën van Winx Club. Bekijk de spelletjes hierboven, of gebruik de sidebar om je favoriete series te vinden. – En trouwens, we hebben ook een pagina speciaal voor de grote concurrent van Nickelodeon: op onze Cartoon Network games pagina vind je nog meer tekenfilm series. (Voor ons volledige overzicht tekenfilmhelden kun je ook op onze algemene pagina voor tekenfilm spelletjes terecht!)

Wat betekent Nickelodeon?

Nickelodeon werd voor het eerst uitgezonden in 1979 en is daarmee het allereerste kabeltelevisie kanaal speciaal voor kinderen en tieners. Maar heb je je wel eens afgevraagd wat ‘Nickelodeon’ eigenlijk betekent? De zender is vernoemd naar oude theatertjes uit de vroege 20e eeuw die nickelodeons heetten. Tussen 1905 en 1915 waren deze shows erg populair in Amerika. Voor vijf cent – oftewel een ‘nickel’ – kon je er korte filmpjes kijken of je laten vermaken door liedjes met illustraties.

Nickelodeon games: Nicktoon personages

Eerst importeerde Nickelodeon vooral cartoons uit andere landen en van animatiestudio’s van buitenaf. Aan het begin van de jaren 1990 besloot de zender echter de handen ineen te slaan met een aantal animators en schrijvers om zelf tekenfilms te gaan maken. Deze originele Nickelodeon tekenfilms noemden ze Nicktoons. De eerste succesvolle series waren Doug, Ratjetoe, The Ren and Stimpy Show en het surrealistische programma Rocko’s Modern Life. Later volgden er nog veel meer series, onder andere Danny Phantom, My Life as a Teenage Robot, Avatar en The Legend of Korra.

Onze Nickelodeon spelletjes

Op FunnyGames kun je allerlei spelletjes spelen met de leukste Nickelodeon cartoon personages. Vecht in onze TMNT spelletjes tegen Shredder en andere boeven met de turtles Leonardo, Donatello, Michelangelo, en Raphael. Beleef allerlei gekke avonturen met Timmy Turner van Fairly Oddparents en zijn feeënpeetouders Wanda en Cosmo, of hang thuis wat rond met de luie oranje kater Garfield. Bezoek het onderwaterdorpje Bikinibroek en bak burgers met SpongeBob, of ga met Bloom en haar vrienden van Alfea College op pad in onze Winx games. Los mysteries op met Scooby-Doo, of ga op een epische reis met de helden van Avatar: The Last Airbender. Veel plezier met al deze leuke series en spellen!

Gerelateerde Nickelodeon categorieën