home icon
KidsTeken
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling kleurplaat spelletjes! Je vindt hier maar liefst 17 verschillende kleurplaat spelletjes, zoals bijvoorbeeld BTS Motorbike Coloring & Ice Kingdom Coloring Book

Speel gratis kleurplaat spelletjes online bij FunnyGames!

Kinderen vermaken zich graag met een mooie kleurplaat, maar tegenwoordig is inkleuren voor volwassenen ook helemaal trendy. Voor kinderen zijn kleurplaten een creatieve manier om met kleuren te experimenteren en om de fijne motoriek te ontwikkelen die nodig is om binnen de lijntjes te blijven. Volwassenen gebruiken kleurboeken met mandala’s en andere gedetailleerde prenten als een soort kunsttherapie: het is rustgevend en je bent ook nog eens creatief bezig. Even ontspannen met een muziekje, wat mooie ontwerpen, en alle kleurpotloden, pennen, of penselen die je wilt gebruiken om een prachtig kunstwerkje te maken. Bij FunnyGames hebben we allerlei gratis kleurplaten spelletjes om te spelen, en je kan ook aan de slag met een aantal mooie tekenspelletjes. Kies een genre of onderwerp en kleur er op los.

Kleurplaten van je favoriete personages

We hebben een aantal mooie kleurplaten voor kids waarin je plaatjes van je favoriete bekendheden, tekenfilmfiguren, en personages uit films en TV-series kunt inkleuren. Verf bijvoorbeeld mooie plaatjes van Simba van de Leeuwenkoning, Harry Potter, Batman, en prinses Elsa. Teken jij ze met de kleuren die ze meestal hebben, of geef je ze een totaal nieuwe look? Je bepaalt het helemaal zelf. Kies de viltstiften, kwasten, en potloden die je wilt gebruiken en laat je creativiteit de vrije loop!

Mandala kleurplaten

Veel kleurplaten voor volwassenen draaien om mandala’s. Een mandala is een complex geometrisch ontwerp met veel details en symbolen. Wist je dat sommige mandala’s traditioneel ter ondersteuning of als leidraad worden gebruikt tijdens meditaties? Daarom zijn deze kleurplaten zo kalmerend om in te kleuren: ze zijn ontwikkeld om je te helpen tot rust te komen door je aandacht te richten op het geleidelijk afwerken van de doolhofachtige patronen van vormen en vlakken.

Kleurenpuzzels

Je kunt ook twee populaire genres, kleuren en puzzelen, met elkaar combineren in een van onze vele kleurenpuzzel spelletjes. Kijk naar de getallen en kies de bijpassende kleuren in onze color-by-number spelletjes en ontdek het plaatje dat door het toevoegen van de juiste tinten naar voren komt. Verbind kleurrijke blokken, bollen, pixels, en zeshoeken, of probeer de juiste kleuren weg te spelen om de verschillende levels door te komen. We hebben allerlei uitdagende spelletjes die je probleemoplossend aan het denken zetten. Als je met vaste hand lijnen en bogen wilt tekenen om puzzels op te lossen dan kun je ook even een kijkje nemen op onze lijnen trekken spelpagina.

Gerelateerde Kleurplaten categorieën