home icon
Kids
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling tekenspelletjes! Je vindt hier maar liefst 35 verschillende tekenspelletjes, zoals bijvoorbeeld Brainy Cars & Extreme Car Stunts 3D

Speel tekenspelletjes gratis online bij FunnyGames

Onze verzameling gratis tekenspelletjes vind je op deze pagina. Tekenen is een leuke manier om te ontspannen en creatief bezig te zijn. Je kan met potlood en papier iets bestuderen en natekenen, of gewoon een beetje krabbelen zonder een bepaald eindresultaat te plannen en kijken wat daar uit voort komt. In de spelletjes die je hier verzameld ziet kun je pennen en potloden gebruiken om puzzels op te lossen, tekeningen te maken, of om plaatjes in te kleuren. Voor ons volledige overzicht kleurplaten kun je op deze pagina terecht.

Tekenspelletjes voor kinderen

Tekenen is een leuke bezigheid voor alle leeftijden, maar op deze pagina vind je vooral veel spellen die voor kinderen zijn ontworpen. Teken je favoriete personages uit tekenfilms en tv-series, of kleur ze mooi in. Deze spelletjes zijn makkelijk om te leren spelen, van onze genummerde kleurplaten en plaatjes die je kunt uitprinten tot grappige multiplayer tekenspellen en puzzels waarin je lijnen moet tekenen. Warm je handen maar alvast op en zorg dat je potlood goed is geslepen, want het is tijd om aan de slag te gaan. Om meer spelletjes voor jongere kinderen te bekijken en spelen kun je op onze kinderspelletjes pagina terecht voor meer inspiratie.

Meer tekenspellen

Deze tekenspelletjespagina is de hoofdcategorie voor al onze kunstzinnige games die met tekenen te maken hebben, maar we hebben natuurlijk ook een collectie andere spellen die je kunt spelen. Onze kleurplaten pagina heb je al voorbij zien komen, maar misschien vind je het ook wel leuk om met de vrije hand lijnen te tekenen om puzzels op te lossen? In onze verzameling lijnen tekenen spelletjes moet je snel lijnen verbinden om de achtbanen, stuntbanen, en andere bouwsels op tijd af te maken. Kun jij de juiste strepen en vormen neerzetten met je magische stiften om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren? In het menu aan de linkerkant van deze pagina kun je de verwante spelcategorieën binnen onze catalogus bekijken. Ontdek wat er nog meer te spelen valt!

Online tekenen

Als je het prettig vind om veel te schetsen voordat je met pen en inkt de uiteindelijke vormen neerzet, maar bang bent dat te veel gummen het papier zal beschadigen, dan is een digitaal canvas ideaal om mee te werken. Dat geldt ook als je vaak last hebt van potloodvegen die door je handen over het papier worden verspreid. Ook kun je digitaal in de betere tekenspellen lagen aanmaken om de kleuren en het lijnwerk van elkaar te scheiden. Er zitten veel voordelen aan digitaal tekenen, en als het bevalt kun je misschien overwegen een speciale app of tekensoftware aan te schaffen. Oefening baart kunst, dus probeer het maar eens uit. Kies een leuk spel om te spelen en laat je creativiteit de vrije loop!

Gerelateerde Teken categorieën