home icon
DenkQuiz
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling trivia spelletjes! Je vindt hier maar liefst 6 verschillende trivia spelletjes, zoals bijvoorbeeld Quizzland & Weekend Miljonairs

Speel Trivia spelletjes gratis online bij FunnyGames

Weet jij alles altijd het beste? Is iedereen altijd verbaasd over alle gekke en grappige feitjes die jij weet? Stel dan je kennis op de proef met onze verzameling vermakelijke trivia spelletjes. Kun jij het juiste antwoord vinden op alle vragen en de hoogste score behalen? Op deze pagina vind je allerlei soorten trivia quizspelletjes over verschillende onderwerpen, van algemene kennis tot strikvragen en Hollywood roddels. Leer de vlaggen van heel veel landen meteen herkennen, of kraak de code in verschillende puzzels met verborgen reeksen. Als je heel erg van dit soort uitdagingen houdt, kijk dan ook even op onze bladzijde met quiz spelletjes en bij onze brain training spelletjes voor nog meer leuke games.

Trivia Spelletjes: Oorsprong

Het woord ‘Trivia’ ken je misschien wel van het Canadese bordspel Triviant (Trivial Pursuit). In het Engels betekent het woord ‘trivial’ soms ‘alledaags’ of ‘onbelangrijk’, maar het stamt eigenlijk af van het Latijn voor ‘driesprong’ (tri – via). In het Romeinse Rijk werden er soms bij kruiswegen nieuwsberichten geplaatst zodat reizigers op de lange wegen tussen de steden toch nog een beetje op de hoogte konden blijven van bepaalde zaken. Hier kon je dus ‘algemene’ kennis vrij letterlijk ‘op straat’ opdoen.
In de middeleeuwen kwam het ‘trivium’ te staan voor de drie basisvakken van de vrije kunsten: grammatica, dialectiek (redeneervormen) en retorica (welsprekendheid). Deze drie vakken vormden de basis-onderdelen (en dus het ‘lagere’ deel) van een universitaire opleiding, terwijl de vier vakken rekenkunde, astronomie, meetkunde en muziek tot het ‘hogere’ deel behoorden. Via dit gebruik heeft het woord ‘trivia’ geleidelijk haar moderne betekenissen aangenomen: ‘algemene’ kennis en ‘onbeduidende weetjes’.

Onze Trivia Spelletjes

Speel onze leuke verzameling trivia spelletjes en test je kennis. Probeer bijvoorbeeld het verslavende trivia bordspel QuizzLand. Beweeg je pion over het bord en speel nieuwe vlakken vrij door de meerkeuzevragen goed te beantwoorden. Je kunt proberen alle vakken vrij te spelen, of je te richten op de onderwerpen waar jij het meeste over weet. Ook hebben we een aantal trivia spelletjes met plaatjes en reeksen, of quizjes die specifiek zijn toegespitst op bepaalde onderwerpen zoals topografie, celebrities, sport, dieren, en nog veel meer. Probeer ook eens de spelletjes die zijn gebaseerd op bekende tv-programma’s en quizshows. Veel plezier met spelen!

Gerelateerde Trivia categorieën