home icon
Sport
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Boksen spelletjes! Je vindt hier maar liefst 1 verschillende Boksen spelletjes, zoals bijvoorbeeld Ultimate Boxing

Speel boksspelletjes gratis online bij FunnyGames

In onze boksspelletjes stap je de ring in om je tegenstanders knock-out te slaan. Win een serie spannende een-op-een bokswedstrijden! Boksen is een populaire vechtsport waarin twee vechters het tegen elkaar opnemen in de boksring, een vierkant podium dat door touwen is afgebakend. Kies een spel en probeer je tegenstander te verslaan. Welke stijl en strategieën gebruik jij om je tegenstander de touwen in te werken en de kampioenschappen te winnen? Wil je ons volledige overzicht sportspelletjes zien, kijk dan op deze pagina.

Boksen volgens de regels

Boksers moeten speciale bokshandschoenen dragen en mogen elkaar niet schoppen, vasthouden, of een kopstoot geven. Je mag je tegenstander niet onder de riem slaan, maar ook als je iemand op het achterhoofd of in de nek stompt krijg je strafpunten of word je gediskwalificeerd. Een bokswedstrijd wordt in rondes van drie minuten opgedeeld. Meestal is er een limiet van 9 tot 12 rondes, hoewel het natuurlijk wel mogelijk is dat de wedstrijd al eerder voorbij is, bijvoorbeeld omdat een van de boksers de ander K.O. heeft geslagen.

Win de bokswedstrijd

Tijdens de wedstrijden kijkt er ook een jury mee, die punten op een scorekaart noteert. De jury geeft beide vechters punten op basis van hun prestaties in de ring. Aan het einde van de wedstrijd wordt er naar de punten gekeken om de winnaar te bepalen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je tegenstander neerslaat. In dat geval wordt er vanaf tien afgeteld. Als je tegenstander binnen die tijd niet op kan staan om verder te vechten, dan heb je de wedstrijd ook gewonnen.

Boksen: verschillende stijlen

Er zijn grof gezien drie verschillende stijlen die als een soort steen-papier-schaar spel tot elkaar in verhouding staan. “Outfighters” zijn technisch begaafde vechters die vaak wat afstand tussen zichzelf en hun tegenstander aanhouden. Ze zijn erg vlug en matten je het liefst af met snelle stoten en sierlijk voetenwerk. Out-fighters hebben daardoor een voordeel als ze tegenover een “brawler” staan. Brawlers zijn namelijk langzamere vechters, maar delen wel vernietigend harde klappen uit. Zij doen het juist vaak beter tegenover het derde type bokser: de “swarmer”. Swarmers proberen heel dichtbij te komen en hun tegenstanders met een wervelwind aan stoten te overweldigen. Maar om dichtbij te komen zal je klappen moeten incasseren, en die van brawlers zijn het hardst. Swarmers doen het beter tegen out-fighters omdat ze hun tegenstanders voortdurend onder druk zetten en het de out-fighter hierdoor moeilijk maken het tempo te bepalen.

De boksring in

Kun jij je tegenstander goed inschatten en de juiste personages en technieken kiezen om ze de hoek in te drijven? Vecht in de boksring en haal het tot de grote finale in onze boksspelletjes. Wil je meer vechtkunsten uitproberen en andere gevechtssituaties verkennen? Op onze combat spelletjes pagina vind je nog meer vechtspelletjes!

Gerelateerde Boksen categorieën