home icon
Sport
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Basketbal spelletjes! Je vindt hier maar liefst 30 verschillende Basketbal spelletjes, zoals bijvoorbeeld Basketball Stars & Basket Champs

Speel de leukste Basketbal spelletjes gratis online

Bij FunnyGames vind je een prachtige verzameling Basketbal spelletjes om gratis online te spelen! Schiet in je eentje de ballen door de hoepels of speel samen met een team NBA-sterren in deze vermakelijke sportspelletjes. Ren met je speler of je team over het basketbalveld en probeer indrukwekkende dunks te maken en veel driepunters te scoren. Je kan vanuit verschillende hoeken een worp maken. Begin met een makkelijk schot recht voor de basket. Gooi de bal tegen het backboard zodat hij door de ring gaat. Kun je ook een paar trick shots maken, of een bewegende hoepel raken? Blader door ons speloverzicht om allerlei leuke indoor en outdoor basketbal spelletjes te proberen. Voor meer sportspelletjes kun je op deze pagina ons volledige overzicht bekijken!

De spelregels van Basketbal

Basketbal speel je meestal met twee teams met ieder 5 spelers op het veld. Je wint de wedstrijd door meer punten te scoren dan je tegenstanders. Dit doe je door de bal door een hoepel te gooien die net iets meer dan 3 meter boven de vloer hangt. Sommige worpen zijn 2 punten waard, en andere 3. Dat hangt af van de afstand tussen de speler en de basket. Om het veld over te steken kunnen spelers de bal naar hun teamgenoten overgooien (een pass), of rennen terwijl ze de bal met één hand tegen de grond laten stuiteren (dribbelen). Als je de bal na het dribbelen eenmaal vastpakt dan mag je niet opnieuw beginnen met dribbelen. In dat geval kun je de bal alleen naar een ander proberen over te spelen, of een schot op de basket wagen.

Waar komt Basketbal eigenlijk vandaan?

Basketbal werd in 1891 uitgevonden door James Naismith, een Canadees-Amerikaanse gymleraar die destijds in de staat Massachusetts in Amerika, werkte. Naismith wilde een sport uitvinden die binnen gespeeld kon worden, en tegelijk ook intensief genoeg was om zijn leerlingen tijdens de koude en donkere wintermaanden fit te houden. De hoepel heet een ‘basket’ (mand) omdat er vroeger perzikmandjes werden gebruikt in plaats van hoepels. Oorspronkelijk werd het spel ook met een ouderwetse leren voetbal gespeeld, zo eentje die met een stevige veter dicht werd gestrikt. De bekende oranje basketbal die we tegenwoordig gebruiken werd pas in de jaren 50 ontwikkeld.

Vrije Worp Basketbal spelletjes waarbij je moet swipen

In deze Basketbal spelletjes moet je de bal met je vinger of muis doormiddel van een vegende beweging door de hoepel mikken. In deze simpele behendigheids- en arcadespelletjes krijg je vaak te maken met hindernissen en bewegende doelwitten die het spel steeds moeilijker maken.

Trick Shot Basketbal spelletjes

In deze spelletjes moet je vanuit verschillende hoeken op de hoepel schieten, en soms telt je worp alleen mee als je een bepaald trucje uitvoert. Je moet de bal bijvoorbeeld via de vloer of een muur in de basket laten stuiteren, het backboard raken, of een bepaalde route afleggen.

3D Basketbal spelletjes

Deze spelletjes lijken het meeste op een echte basketbal wedstrijd of training. Ren door het veld om bij de hoepel te komen en werp de bal vanaf verschillende posities langs de vrijeworplijn, vanaf de driepuntslijn, of de middellijn. Veel succes!

Gerelateerde Basketbal categorieën