home icon
AvontuurRuimte
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Star Wars spelletjes! Je vindt hier maar liefst 3 verschillende Star Wars spelletjes, zoals bijvoorbeeld Lego Star Wars: Yoda Chronicles & Star Wars: Lego Empire vs Rebels

Star Wars spelletjes speel je gratis online bij FunnyGames!

Voel de Force door je vingertoppen vloeien met onze verzameling gratis Star Wars spelletjes. Kies je favoriete personages en ga op een serie spannende avonturen in een sterrenstelsel ver, ver weg. Sluit je aan bij de Jedi Knights, of laat jij je juist verleiden door het kwaad om uiteindelijk de duistere zijde van de Force te omarmen? Ga op pad met je favoriete helden en schurken uit de Star Wars saga en speel zelf de hoofdrol in deze wereldberoemde ruimte-queeste. Kijk voor meer spelletjes die zich in de ruimte afspelen ook even op onze pagina met ruimte games.

Trilogie van trilogieën

De Star Wars films en animatiefilms zijn allemaal deel van de epische ruimte-opera van George Lucas. Lucas schreef en regisseerde de oorspronkelijke Star Wars trilogie die tussen 1977 en 1983 voor het eerst in de bioscoop verscheen. Deze films beginnen eigenlijk in het midden van het overkoepelende verhaal. In de oorspronkelijke films leerde het publiek voor het eerst de geliefde personages Prinses Leia, Luke Skywalker, Han Solo, Chewbacca, en de robots R2-D2 en C-3PO kennen, en natuurlijk de angstaanjagende Sith Lord Darth Vader. Tussen 1999 en 2005 verscheen een nieuwe trilogie die het eerste deel van het verhaal vertelt: hoe de Oude Republiek valt door de machtsgreep van Kanselier Palpatine, oftewel Darth Sidious, die vervolgens het Galactische Keizerrijk sticht. De laatste trilogie (2015-2019) volgt de rebellenalliantie in hun strijd tegen The First Order, de opvolger van het Galactisch Keizerrijk.

Onze Star Wars games

Naast de drie trilogieën van de Skywalker Saga bestaan er ook verschillende spin-offs, geanimeerde series en live-action programma’s, strips, boeken en computerspelletjes. Deze delen volgen de verschillende personages en laten zien wat er tussen de gebeurtenissen van de Skywalker trilogieën nog meer gebeurde in het Star Wars universum. Op deze pagina vind je ook een aantal verschillende spellen uit deze franchise.

LEGO Star Wars

Lego heeft in samenwerking met Star Wars een aanbod speelgoed, tekenfilms en computerspelletjes gemaakt. Op deze bladzijde vind je de leukste spellen uit de Lego Star Wars serie. Gebruik de Force om je vijanden te verslaan en om verschillende ruimtevaartuigen te bouwen. Als je deze spelletjes leuk vindt, neem dan ook even een kijkje op onze algemene LEGO spelletjes pagina!

Jouw Star Wars avontuur begint hier!

Geniet van onze verzameling Star Wars spelletjes en beleef je eigen avonturen in een ver sterrenstelsel. Ontdek nieuwe planeten, verken vreemde landschappen en versla onderweg allerlei gevaarlijke vijanden. Los puzzels op en speel alle levels uit. Voor nog meer spannende avonturen spelletjes kun je ook op deze bladzijde terecht!

Gerelateerde Star Wars categorieën