home icon
AvontuurOntsnappen
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling escape room spelletjes! Je vindt hier maar liefst 8 verschillende escape room spelletjes, zoals bijvoorbeeld Abandoned Forest House & Escape Mystery Room

Speel Escape Room spelletjes gratis online bij FunnyGames!

Ben je dol op puzzels en mysteries? Dan ben je bij de juiste bladzijde uitgekomen! Hier vind je onze verzameling Escape Room spelletjes, van spannende ontsnappingen uit de gevangenis tot behekste landhuizen en gruwelijke horrorverhalen. In elk spelletje ben je in een kamer of een andere kleine ruimte opgesloten. Ga op zoek naar aanwijzingen en spullen die je kunt gebruiken om te ontsnappen. Ons complete overzicht Escape spelletjes vind je hier.

Escape Room games – spelverloop

Het idee van de Escape Room is heel eenvoudig: je bent opgesloten in een ruimte, en je moet proberen te ontsnappen door puzzels op te lossen en aanwijzingen te vinden. Deze spelletjes verlopen eigenlijk precies hetzelfde. Ga op zoek naar verborgen hints en voorwerpen en houd alles goed bij je. Je weet maar nooit wanneer iets van pas zal komen. Een verroeste sleutel, een stukje plakband, een oude flashdrive die je uit een prullenbak hebt gevist, een stukje papier met een aantal tekentjes er op – deze voorwerpen kunnen zomaar heel belangrijk blijken! Wees slim en creatief, en ontdek hoe je de voorwerpen die je hebt gevonden kunt inzetten om te ontsnappen.

Escape Rooms – online of in het echt

De meeste Escape Rooms hebben een specifiek thema. Dit kan een ruimtemissie zijn, een avontuur met een tijdmachine, of een vreemd sprookje. Sommige thema’s zijn een stuk duisterder, bijvoorbeeld een ontvoering, een onderzoek naar paranormale verschijnselen, of het is het einde van de wereld en je bent opgesloten in een panic room… Escape Rooms zijn hartstikke leuk om te doen, maar sommige mensen vinden de ervaring in het echt toch een beetje eng. Ze raken ervan in de stress, of ze zijn bang dat ze erdoor in de paniek zullen schieten. Als je online Escape Room spelletjes speelt kun je van de puzzels genieten zonder dat je je meteen echt opgesloten voelt. Wil je de beleving thuis toch nog iets spannender en intenser maken, dan kun je bij Horror Escape Room spelletjes bijvoorbeeld je koptelefoon opzetten en je kamer donkerder maken.

Escape Room – Hints en Aanwijzingen

Net als bij echte Escape Rooms zal je in deze spelletjes soms onderdelen of puzzels tegenkomen waar je echt even niet uitkomt. In het echt mag je af en toe om een hint vragen, en dat kan bij deze spellen meestal ook. Zit er geen hint-knop in het spel? Maak je geen zorgen: al onze spelletjes zijn voorzien van een walkthrough video. Je vindt deze onderaan de pagina. Begrijp je een bepaalde puzzel niet, of ben je ervan overtuigd dat je toch een belangrijke hint of een bepaald voorwerp over het hoofd hebt gezien, dan kun je de walkthrough even bekijken om te zien of je inderdaad iets hebt gemist.

Ontsnappen maar!

Ben je er helemaal klaar voor? Neem een kijkje op deze overzichtspagina en kies een leuk spel uit om te beginnen met spelen. Of je je nu meteen op een griezelig Killer Escape spel stort, of juist gaat voor een spelletje dat net even iets minder intens is, dat bepaal je natuurlijk zelf. Veel plezier met spelen!

Gerelateerde Escape Room categorieën