home icon
Actie
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling anime spelletjes! Je vindt hier maar liefst 20 verschillende anime spelletjes, zoals bijvoorbeeld Kawaii Superhero Avatar Maker & Angel or Demon Avatar Dress Up Game

Speel Anime spelletjes gratis online bij FunnyGames

Op deze pagina vind je een overzicht van onze populairste anime spelletjes. Ga op pad met je favoriete helden uit verschillende anime en manga series, of ontwerp je eigen personages in de kenmerkende stijl van Japanse animaties. Ben je op zoek naar vechtspelletjes met anime-personages, kijk dan op onze Anime Battle spelletjes pagina. Wil je spannende MMO spellen spelen met manga figuren, probeer dan een van onze Anime MMO spellen.

Wat is anime?

Het woord ‘anime’ is afgeleid van het Engelse ‘animation’. In Japan verwijst dit naar een heel breed scala aan animatiefilms en series die met de hand of met behulp van computersoftware zijn geproduceerd. Buiten Japan verwijst anime echter bijna altijd naar tekenfilms en tekenfilm series die uit Japan afkomstig zijn. Terwijl anime verschillende stijlen en genres kent die visueel sterk uiteenwijken, is er vaak wel enige overeenkomst als het op ontwerp aankomt. Kenmerkend zijn onder andere de zeer gestileerde kapsels, felgekleurde haren, en opvallende kleding. Ook hebben de personages vaak relatief grote, sprekende ogen, en een kleine neus en mond.

Anime geschiedenis

Commerciële animatiefilms begonnen in Japan met name populair te worden in de jaren 60s. Het succes van de vroege tekenfilms van Disney maakte een grote indruk op een aantal invloedrijke Japanse animators, waaronder ook de zeer bekende en extreem productieve manga kunstenaar en animator Osamu Tezuka. Tezuka liet zich ook inspireren door Hollywood cinematografie en maakte gebruik van filmtechnieken zoals het dramatische hoekschot, snel inzoomen, en het panningeffect om vloeiende reeksen visueel aantrekkelijke panelen te creëren. Zijn meest beroemde werken zijn Astro Boy, Princess Knight, Phoenix, en Black Jack. In 1964 werd Astro Boy en eerste Japanse animatieserie die in Amerika werd vertoond. In deze periode begon Japanse animatie ook op de Europese markt te verschijnen.

Anime overal

Pas in de late jaren 80 werd anime (of Japanimation, zoals het toen nog werd genoemd) pas echt beroemd in het Westen. De dystopische cyberpunk animatiefilm Akira (1988) speelde hierbij een hele belangrijke rol. De film is gebaseerd op de gelijknamige manga van Katsuhiro Otomo. Het verhaal was complex en duister, en de aangrijpende beelden waren spectaculair tot leven gebracht – een totaal nieuwe en fascinerende ervaring voor een Westers publiek dat tekenfilms vooral als kindervermaak zag. In de late jaren 90 werd anime vooral bij het grote publiek bekend toen tekenfilmseries zoals Dragon Ball Z, Sailor Moon en Pokémon in het weekend en ’s middags na schooltijd werden uitgezonden. Dankzij de beschikbaarheid van manga-scans en anime online blijft de populariteit van anime ook nu nog verder groeien.

Onze anime games

Op FunnyGames hebben we spelletjes van allerlei verschillende series. Probeer bijvoorbeeld eens onze Dragon Ball Z spelletjes, of onze Naruto games. Ook hebben we spellen van series zoals Sword Art Online, One Piece, Bleach, en meer! Veel plezier met spelen!

Gerelateerde Anime categorieën