home icon
ActieAnime
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Dragonball Z spelletjes! Je vindt hier maar liefst 2 verschillende Dragonball Z spelletjes, zoals bijvoorbeeld Goku Vs Vegeta RPG & Dragon Ball Fierce Fighting 2.8

Speel Dragonball Z spelletjes gratis online bij FunnyGames!

Terug naar de nostalgische 90s met onze verzameling Dragonball Z spelletjes! Dragonball Z is de animatieserie gebaseerd op de manga Dragon Ball van kunstenaar Akira Toriyama. Het verhaal van Dragonball Z is eigenlijk alleen de tweede helft van het stripverhaal, waarin hoofdpersonage Goku volwassen is en een nieuwe bende schurken de aarde bedreigt. Dit deel van de serie introduceert ook de meest bekende rivaal van Goku, Prins Vegeta. Speel een karting-race met de DBZ helden, of ontwerp nieuwe kostuums voor ze. Meet je krachten tegen de andere Z Fighters in onze Dragonball Z vechtspelletjes. Kun jij Frieza, Cell, Buu en andere schurken verslaan? (Kijk voor meer knokpartijen ook op onze overzichtspagina voor vechtspelletjes.)

Dragon Ball en DBZ

De langlopende manga Dragon Ball verscheen van 1984 tot 1995 in het populaire weekblad Weekly Shonen Jump. Het is een moderne klassieker die veel invloed heeft gehad op latere stripseries uit Japan. Maar waarom is de tekenfilm-versie van de serie eigenlijk in twee delen opgedeeld? De strip werd voor het eerst in 1986 als tekenfilm uitgezonden, en deze serie heette net als de manga Dragon Ball. Deze serie liep tot en met 1989 en volgt de held Goku als hij nog een kind is. Naarmate Goku en zijn vrienden ouder worden, wordt het verhaal ook iets serieuzer. De tekenstijl van Toriyama veranderde ook geleidelijk, en werd hoekiger en dramatischer. De producent van de tekenfilmserie wilde deze omslag duidelijk weergeven en besloot de tekenfilm daarom op te splitsen. Door er een nieuwe serie van te maken, geheel met een nieuwe regisseur, zou het makkelijker zijn om deze verandering in toon en stijl goed door te voeren.

Dragonball Z: Waarom dan die ‘Z’?

Dragonball Z verscheen voor het eerst in 1989 op de Japanse televisie, vlak nadat de vorige serie afliep. De nieuwe serie liep tot en met 1996, en was dus een stuk langer dan het eerste deel. Dit was aanvankelijk eigenlijk helemaal niet de bedoeling! Toriyama had er namelijk voor gekozen om er een ‘Z’ achter te zetten als indicatie dat dit het slot van de manga zou worden. Op dat moment verschenen er nog wekelijks nieuwe hoofdstukken van de stripserie, en Toriyama dacht dat zijn inspiratie na al die jaren wel op zou raken. Dat bleek in de loop van de jaren niet het geval te zijn. De oorspronkelijke manga telt 519 hoofdstukken, en maar liefst 325 daarvan vallen binnen het Dragonball Z tijdvak – ruim meer dan de helft dus!

Dragonball Z games – nieuwe personages

DBZ introduceert allerlei nieuwe personages, nieuwe dimensies, en andere planeten. Veel van deze nieuwe personages werden iconische en geliefde figuren. Vegeta ontwikkelde zich van meedogenloze schurk tot schoorvoetende anti-held. Ook verscheen er een nieuwe generatie krijgers van Team Z: Trunks, Gohan, en Goten. Een deel van de oudere personages bleef populair en relevant, zoals Piccolo en Krillin, maar andere helden konden Goku en de nieuwe schurken minder goed bijbenen en verdwenen geleidelijk uit de serie. Helden als Yamcha, Tienshinhan, Chiaotzu, die in het eerste seizoen van Dragonball Z nog een grote rol hadden, konden niet meer opboksen tegen de macht van de Super Saiyans en hun nieuwe vijanden.

Dragonball Z spelletjes

Kamehameha!! Beleef de avonturen van Goku en zijn vrienden opnieuw met onze verzameling leuke vecht- race- en aankleedspelletjes. Kies je favoriete personages en win! Wil je ook spelletjes van andere animeseries spelen? Op onze anime spelletjes en anime battle games vind je nog meer spellen en series!