home icon
Denk
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Rekenen Spelletjes! Je vindt hier maar liefst 18 verschillende Rekenen Spelletjes, zoals bijvoorbeeld Make Me 10 & Get 10

Reken spelletjes: leer beter rekenen

Rekenen en wiskunde, schoolvakken waar niet iedereen over te spreken is. Maar optelsommen, aftreksommen, delen en vermenigvuldigen is niet te voorkomen in het dagelijks leven. Heel de dag door maken we namelijk allerlei snelle berekeningen. Bijvoorbeeld als je snel even wil kijken of je genoeg wisselgeld heb voor een zakje chips of een chocoladereep, als je geometrische vormen aan het schetsen bent, of de uren aftelt voordat school voorbij is. We zijn voortdurend allerlei dingen aan het uitrekenen, ook buiten het klaslokaal.

Wat is wiskunde nou helemaal?

Wiskunde is de kunst van het gewisse (dat wat zeker, of zo goed als zeker is). Soms wordt wiskunde ook wel mathematica genoemd. Dat is afkomstig van het Griekse woord ‘mathema’, wat kennis of studie betekent. Dat klinkt misschien een beetje vaag (kennis waarvan?), maar dat komt ook omdat wiskunde eigenlijk een heel breed vak is. Rekenen en tellen horen daarbij, maar ook het meten van vormen, hoeveelheden en beweging, het bestuderen van structuur en verandering, en mathematische abstractie en logica. Dat zijn nogal wat vaardigheden!

Rekenspelletjes spelen

Hoewel het natuurlijk wel zo is dat sommige mensen meer moeite hebben met rekensommen dan anderen, is goed kunnen rekenen niet alleen een kwestie van talent. Iedere vaardigheid wordt makkelijker naar mate je meer oefent. Misschien ben jij al supergoed in wiskunde, maar als je het juist een heel lastig vak vind, dan voelt het oefenen al snel saai en stom. Maar niet met deze spelletjes! Met onze rekenspellen kun je sommetjes gebruiken om zombies te verslaan, een vastgoed-gigant te worden, of om vrolijk gekleurde blokkenpuzzels op te lossen. Zo wordt rekenen een stuk spannender!

Onze verzameling wiskunde spelletjes

Onze wiskundespelletjes bieden een combinaties van vermaak, uitdagende puzzels, en rekenvaardigheden. Maak allerlei oefensommen en los leuke puzzels op. Leer snel optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen zonder dat je een rekenmachine erbij hoeft te pakken. Houd je van denkpuzzels, problemen oplossen, en patronen zoeken? Kijk dan ook even naar onze verzameling reken puzzel spelletjes en onze puzzel blokken pagina. Veel plezier met spelen!

Gerelateerde Rekenen categorieën