home icon
Denk
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling domino spelletjes! Je vindt hier maar liefst 12 verschillende domino spelletjes, zoals bijvoorbeeld Dominoes Deluxe & Domino Multiplayer

Speel Domino spelletjes gratis online bij FunnyGames!

Op deze bladzijde vind je een mooie verzameling domino spelletjes. Domino is een heel oud bordspel en word gespeeld met rechthoekige stenen. Het spel komt oorspronkelijk waarschijnlijk uit China, alhoewel het door de eeuwen heen en op weg naar Europa sterk is veranderd: zowel de regels als het uiterlijk van de stenen hebben verschillende wijzigingen meegemaakt. Probeer een lange keten te maken door de juiste stenen tegen elkaar te leggen. De speler die als eerste alle stenen op tafel weet te leggen wint het spel. Wil je meer spelletjes bekijken en spelen? Kijk dan ook even op onze algemene bordspelletjes pagina

Domino spelletjes – de regels

Het spel is bijna de hele wereld over gereisd, dus de domino regels willen nog wel eens uiteenlopen afhankelijk van waar je het speelt. Over het algemeen is het vaak de bedoeling dat je de gelijke stenen tegen elkaar aan legt om een lange keten te vormen. De rechthoekige stenen zijn in twee helften opgedeeld, en op iedere helft staat een aantal stippen. (Domino stenen voor jongere kinderen gebruiken soms plaatjes in plaats van getallen.) Je kunt de gelijke getallen tegen elkaar leggen. Als je tijdens jouw beurt geen stenen kunt aanleggen dan moet je een nieuwe steen trekken. Probeer als eerste al je stenen weg te spelen.

Domino – dubbele stenen

De dubbele stenen zijn speciale stenen binnen het dominospel. Deze stenen hebben op beide helften hetzelfde nummer staan. Je legt ze een kwartslag gedraaid tegen de keten aan. Ook spelen deze stenen aan het begin van het spel een speciale rol: de speler met de hoogste dubbele steen mag beginnen door die steen op tafel te leggen. 1/1 is de laagste dubbele steen en 6/6 de hoogste.

Domino – een strategisch spel

Domino ziet er dan wel uit als een simpel spelletje waarbij het gewoon om toeval en geluk draait, maar er komt weldegelijk strategie bij kijken. Vaak kun je namelijk meer dan één steen neerleggen en moet je dus kiezen wat de slimste volgorde is. Afhankelijk van de stenen die jij hebt, wat er al op tafel ligt, en de stenen die je tegenstanders mogelijk in hun handen hebben kun je proberen te bepalen wat je het beste kunt neerleggen. In sommige spelletjes hoef je niet alle stenen weg te spelen, maar is de winnaar degene die als eerste een zeker aantal punten behaalt. Hoewel de regels van domino vrij simpel zijn hebben veel van onze spelletjes toch een tutorial. Mocht je het spel nog nooit gespeeld hebben of zijn vergeten hoe het moet, dan kun je deze spelinstructies spelenderwijs even snel doorlopen. Veel succes!

Gerelateerde Domino categorieën