home icon
ActieStripfiguren
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Spiderman spelletjes! Je vindt hier maar liefst 2 verschillende Spiderman spelletjes, zoals bijvoorbeeld Lego: Ultimate Spider-Man & Subway Spider Kid

Spiderman spelletjes – speel gratis online bij FunnyGames

Spiderman spelletjes gaan natuurlijk over de superheld Spiderman en de vele gevaarlijke vijanden die de stad onveilig maken, zoals de Kingpin, Doctor Octopus, Venom, en de gestoorde Hobgoblin. Deze stripboekenheld verscheen voor het eerst in 1962 en kreeg vervolgens zijn eigen reeks tekenfilm series, bioscoopfilms, en een hoofdrol in allerlei computerspelletjes. Bekijk hier onze verzameling spelletjes over de betweterige webschieter Spidey, of probeer een van onze andere Marvel en Avengers spellen.

Radioactieve spin

Spiderman is de geheime identiteit van tiener en nerd-achtige studiebol Peter Parker. Zijn beide ouders zijn bij een vliegtuigongeluk overleden, en Peter woont nu in New York bij zijn tante, May Parker. Op een dag wordt hij gebeten door een radioactieve spin die uit een laboratorium is ontsnapt. Hierdoor ontwikkelt hij bijzondere, spin-achtige krachten. Hij word veel sneller en sterker dan normale mensen, kan spinnenweb draden uit zijn polsen schieten, en zijn handen en voeten kunnen aan muren en andere oppervlakken blijven plakken zodat hij even goed kan klimmen als een spin.

Tiener-held

Toen Spiderman voor het eerst verscheen in de jaren 60s was het idee van een tiener die optrad als zelfstandige superheld een totaal nieuw concept. Eerder waren er wel tieners met superkrachten, maar deze figuren werden altijd weggezet als de hulpjes van volwassen helden. Peter Parker moest zich juist zonder mentor-figuur zien te redden en in zijn eentje leren wat het betekent om de verantwoordelijkheden van een superheld te dragen. Ook moet hij naast het stoppen van allerlei superschurken ook nog naar school. Hij krijgt met pestkoppen te maken, moet huiswerk doen, een bijbaantje zoeken om geld te verdienen, en de moed bijeenrapen om zijn grote liefde Mary Jane Watson aan te spreken.

Het Spiderman multiversum en samenwerkingen met andere helden

De film Spider-Man: Into the Spider-Verse (Een Nieuw Universum) introduceerde een nieuwe generatie fans aan Spiderman-versies uit verschillende werelden van het Marvel Multiversum, zoals Spiderman Noir, Miles Morales, en Spider-Gwen. Daarnaast werkt Spiderman ook vaak samen met andere Marvel-helden zoals Iron Man en de Hulk. Probeer eens het grappige multiplayer spel {Superhero.io}(game: 113935) en kijk hoeveel beroemde helden jij kunt vrijspelen. Of speel het arcade vechtspelletje Marvel Tribute en neem het op tegen allerlei verschillende helden en schurken. Veel plezier met spelen!

Gerelateerde Spiderman categorieën