home icon
ActieHorror
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Five Nights at Freddy's Games! Je vindt hier maar liefst 2 verschillende Five Nights at Freddy's Games, zoals bijvoorbeeld Freddy's Escape House & Pen Pineapple Five Nights at Freddy's

Speel Five Nights at Freddy’s spelletjes gratis online bij FunnyGames!

Five Night’s at Freddy’s (FNAF) is een serie bloedstollende point-and-click survival
horrorspelletjes die zijn ontwikkeld door de game designer Scott Cawthon. De spellen spelen zich voornamelijk af in een familierestaurant dat Freddy Fazbear’s Pizza heet. Overdag is het een feestelijk speelparadijs waar gasten tijdens het eten worden vermaakt door zingende en dansende robotpoppen die op grote knuffeldieren lijken. Maar de laatste tijd lijkt er iets mis te zijn met deze animatronic-poppen. Vooral ‘s avonds komen er verontrustende storingsverschijnselen voor. De poppen schakelen zichzelf ongewenst aan, vertonen griezelige stuiptrekkingen, en openen hun ogen. Het meest zorgwekkende is dat ze soms zelfs verdwijnen en elders in het pand weer opduiken... vaak steeds een stukje dichterbij. Want wanneer deze poppen bewegen lijkt het wel alsof ze een bepaald doel voor ogen hebben... Toen je eerder deze week dat nieuwe baantje als nachtwachter in het restaurant aannam had je beter even de kleine lettertjes in het contract goed doorgenomen: “Fazbear Entertainment stelt zich niet verantwoordelijk voor verlies van leven en/of ledematen.”

Five Nights at Freddy’s: overleef de nacht

Het eerste FNAF spel verscheen in 2014, en werd al snel gevolgd door een aantal nieuwe delen en succesvolle spin-offs. Freddy Fazbear’s Pizza is een eng, oud gebouw met een defecte generator. ‘s Nachts is er niet genoeg energie over om het hele gebouw te verlichten en alle beveiligingscamera’s en elektrische beveiligingsdeuren van spanning te voorzien. De bedoeling van het spel is dat je de energie die over is slim inzet om de poppen in de gaten te houden en te voorkomen dat ze je kantoor binnenbreken… en dat alles zonder dat de generator het begeeft. Hoewel de demonische poppen Freddy Fazbear, Foxy, Chica, Bonnie, Circus Baby en de rest er behoorlijk angstaanjagend uitzien is het vooral de benauwende sfeer die het spel zo gruwelijk eng maakt. De duistere omgeving, de ruisende beveiligingsbeelden en onheilspellende geluiden creëren een akelige stemming, en ook al weet je dat het gaat komen, als de poppen ineens gaan bewegen blijft het elke keer toch schrikken.

FNAF games: verhaal

De eerste drie spelletjes draaien om het restaurant van Freddy Fazbear. In de eerste twee spelletjes neem je een baantje als beveiliger aan en moet je vijf nachten lang de avonddienst overleven. Het derde spel speelt zich dertig jaar na de sluiting van het restaurant af. Freddy’s Pizza is ondertussen vervaagd tot een urban legend. Een investeerder besluit deze enge stadslegende uit te buiten en bouwt het pand na, inclusief rekwisieten waarvan men beweert dat ze uit het oorspronkelijke restaurant afkomstig zijn. Maar de hel breekt pas echt los wanneer er een bijzonder voorwerp wordt opgegraven: een gehavend maar grotendeels compleet model van een van de originele animatronics! In het vierde deel dringt het kwaad je eigen huis binnen en probeert een horde huiveringwekkende nachtmerrie-poppen zich door de deur van je slaapkamer naar binnen te klauwen...!

Vijf Angstaanjagende Nachten

Er zijn nog vele andere gave spelletjes en door fans gemaakte spin-offs van de FNAF-serie. Met de verzameling spelletjes die je op deze pagina ziet kun je alvast kennismaken met deze horrorserie en Freddy’s verzameling sadistische killer-poppen... als je het aandurft! Ben je dol op ijzingwekkende spelletjes waar je haren van overeind gaan staan, neem dan ook even een kijkje bij onze horrorspelletjes sectie en onze verzameling griezelige spelletjes!

Gerelateerde Five Nights at Freddy's categorieën