Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Pacman spelletjes! Je vindt hier maar liefst 13 verschillende Pacman spelletjes, zoals bijvoorbeeld Pac-Xon Deluxe & Pac-Rat

Speel Happertje spelletjes gratis online bij FunnyGames

Happertje doolhof spelletjes zijn iconische computerspellen uit de jaren 80 waarin je door een level vol gangetjes moet lopen om stippen, fruit, muntjes, en andere voorwerpen te pakken. Vaak zitten er ook een of meerdere vijanden in de doolhof. Die moet je ontwijken terwijl je door de nauwe gangen rent. Denk vooruit en maak steeds de juiste afslag om je achtervolgers te ontlopen. Als je het leuk vindt om andere nostalgische klassiekers uit te proberen, klik dan hier om onze klassieke spelletjes pagina te bekijken.

Pacman spelletjes, het klassieke happertje

Het beroemdste happertje is natuurlijk Pacman. Pacman werd voor het eerst gelanceerd door Namco in 1980 en werd een onmiddellijke hit die vooral gedurende de jaren tachtig vaak werd geïmiteerd. Er werden verschillende officiële vervolgspellen gemaakt zoals bijvoorbeeld Ms. Pac-Man uit 1982, maar er verschenen ook veel bootleg versies en gelijksoortige doolhofspellen die hoopten een stukje van het succes van Pacman mee te kunnen pikken.

Het Pacman arcadespel

In de spelletjes van Pacman ben je een geel schijfje dat continu een happende beweging maakt en van alles opslokt. Beweeg door de doolhof om alle stippen te pakken, maar ontwijk de vier spookjes die je achterna zitten. Door speciale stippen te eten - de zogeheten ‘power pellets’ - worden de spookjes blauw en kun je ze tijdelijk vangen en weghappen. De doolhoven van de Pacman spellen bevatten ook vaak een of meerdere warp-tunnels en bonus voorwerpen.

Maze Chase: het begin van een genre

Ondanks dat Pacman bij verre het bekendste spel is binnen het Maze Chase (doolhof-jacht) genre, was Pacman niet het eerste spel. Dat was namelijk Heiankyo Alien, een computerspel dat in 1979 werd ontwikkeld door een werkgroep van de Universiteit van Tokyo en een jaar later als arcadespel werd uitgegeven. In dit spel moest je door een doolhof rennen als soldaat uit de Heian-periode, en Japan veilig houden door aliens te vangen. Het was echter het succes van Pacman waardoor Maze Chase spellen zich pas echt tot een bekend genre ontwikkelden.

Happen maar

Kies een van de spellen op deze pagina en waag je het doolhof in, of verken nog meer dwaaltuinen met onze verzameling doolhof spelletjes. Wil je meer arcadespelletjes proberen, kijk dan ook even op onze arcade pagina. Veel plezier met spelen!

Gerelateerde Pacman categorieën