home icon
Actie
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling Piraten spelletjes! Je vindt hier maar liefst 10 verschillende Piraten spelletjes, zoals bijvoorbeeld The Pirate Hunter & Grogg.io

Speel Piratenspelletjes gratis online bij FunnyGames!

Ahoy, kap’tein! Spelers die op zoek zijn naar avontuur kunnen de zeven zeeën verkennen in onze verzameling spannende piratenspelletjes. We hebben piratenspellen met snelle schepen en grootse zeeslagen, maar ook een aantal klassieke puzzel en bubbleshooter spelletjes met een piratenthema. Spelers kunnen van eiland naar eiland reizen om verborgen schatten te zoeken in het geinige 3D multiplayer spelletje {Grogg.io}(game: 113299). Of ze kunnen andere piratenschepen aanvallen en ontkomen aan legendarische zeemonsters in het multiplayer avontuur Pirate Storm.

Piraten en zeerovers

Piraten zijn rovers die overvallen plegen op zee. Soms worden kapers ook zeerovers of piraten genoemd, maar dat klopt eigenlijk niet. Een kaper heeft namelijk een vergunning van de overheid om in oorlogstijd vijandige schepen te beroven. Zo’n vergunning heet een kapersbrief. Hoewel het vaak wel op hetzelfde neerkwam, zijn piraten dus eigenlijk alleen rovers die geen vergunning hebben. Piraten verscholen zich vroegen – en vandaag de dag nog steeds! – vaak in nauwe doorgangen die door handelsschepen worden gebruikt om goederen af te leveren. Omdat de routes die schepen hier moeten vagen doorgaans goed te voorspellen zijn, maakt dat het makkelijker om ze klem te zetten en te beroven. De piraten kunnen dan een strategische plek kiezen om op de loer te liggen en hun slag te slaan. Sommige piratenschepen vermommen zich ook wel eens als handelsboten zodat ze dichtbij andere schepen kunnen komen zonder dat er meteen alarm wordt geslagen.

Piratenspelletjes: Het Imago van Piraten

De meeste piraten games die we op onze website hebben staan en die je in het algemeen online ziet, gaan niet over moderne piraten. Piratenverhalen en spelletjes zijn meestal gebaseerd op een populair (en niet geheel realistisch) beeld dat we hebben van een heel specifieke periode in de geschiedenis van zeeroverij: de zogeheten gouden eeuw van piraterij in het Caribisch gebied, een tijdperk dat laat in de 17e en vroeg in de 18e eeuw plaatsvond. Piratenkapiteins dragen in dit soort voorstellingen vaak een driekantige hoed en lange jassen van dure stoffen versierd met gouddraad en borduursel. Vaak hebben ze, net als Kapitein Haak uit Peter Pan een haak in plaats van een hand. Of een houten been, net als Long John Silver uit het verhaal Schateiland. Ze zijn bewapend met zwaarden, een ouderwets vuursteen pistool. Als standaard accessoires hebben ze op hun schouder een bijdehante papagaai of een aapje. De rest van de bemanning loopt er wat havelozer bij. Ze hebben gescheurde kleding, littekens in hun gezicht van de vele gevechten, een ooglapje, ontbrekende tanden (misschien vanwege de ziekte scheurbuik), en zijn soms behoorlijk dom. Een goed voorbeeld zijn de twee stuntelaars Pintel en Ragetti, de klunzige handlangers van Kapitein Barbossa uit Pirates of the Caribbean.

Piratenspellen: Schatgraven

Naast het beroven van schepen gaan veel piratenavonturen over zoektochten naar verloren schatten die na een eerdere rooftocht ergens zijn begraven. Vaak is er dan een schatkaart waarop een grote X staat die aangeeft waar de schatkist vol goudstukken, zilver en juwelen verborgen ligt. Schatkaarten vind je volop in onze verzameling piratenspelletjes. In ons overzicht bootspelletjes vind je nog meer spelletjes met zeeschepen en bootjes. Hijs de zeilen, trek het anker op en ga op zoek naar roem en rijkdom!

Gerelateerde Piraten Spelletjes categorieën