home icon
BehendigheidVlieg
Op FunnyGames.nl vind je de leukste verzameling vliegtuig spelletjes! Je vindt hier maar liefst 32 verschillende vliegtuig spelletjes, zoals bijvoorbeeld AirWings.io & Air Force Fight

Vliegtuig spelletjes speel je gratis bij FunnyGames!

Op deze pagina vind je een grote verzameling spelletjes die over vliegtuigen gaan. Om het zoeken makkelijker te maken hebben we deze spellen in verschillende categorieën ingedeeld. In onze vluchtsimulator en vliegspelletjes kun je allerlei soorten vliegtuigen en andere luchtvaartuigen besturen. Als piloot moet je er natuurlijk voor zorgen dat je goed van de grond komt en het toestel ook weer veilig weet te landen. In onze vliegen en ontwijken spelletjes moet je vijandelijke vliegtuigen en kogels ontwijken. Duik snel opzij en schiet terug om je aanvallers neer te laten storten. Als je in plaats van vliegtuigen ook eens een helikopter wilt besturen kun even een kijkje nemen op onze bladzijde met helikopter spelletjes.

Vliegtuig games: vliegveld beheren

Spelletjes waarin je een vliegveld moet beheren zijn online erg populair. In deze games moet je ervoor zorgen dat alle luchtvaartuigen in de juiste volgorde en op de juiste banen neerstrijken. Breng je passagiers naar de terminal en stuur de vliegtuigen vervolgens weer door naar de volgende bestemming. Pas op, want des te groter je vliegveld wordt, des te lastiger het wordt om alle vluchten goed in de gaten te houden. Het kan snel uit te hand lopen als je het overzicht kwijtraakt, dus probeer kalm te blijven en voorkom ongelukken op de landingsbaan!

Vliegtuigen, een korte geschiedenis: de vliegmachine

Al heel lang geleden droomde de mens ervan om net als vogels te kunnen vliegen. In de 18e eeuw werd in Frankrijk geëxperimenteerd met heteluchtballonnen en konden mensen voor het eerst doormiddel van een grote ballon vol verhitte lucht van de grond stijgen. Naast hete lucht werden er later ook lichte gassen zoals helium en waterstof gebruikt om luchtballonnen te vullen. Aan het einde van de 19e eeuw bestudeerde de Duitse uitvinder Otto Lilienthal de vleugels van ooievaars en andere vogels. Hij bouwde grote vleugels van hout en keperkatoen, en wist met deze zweefvliegers vele succesvolle zweefvluchten te maken. Hierdoor kwam hij wereldwijd bekend te staan als “de eerste vliegende mens”.

Vliegtuigen, een korte geschiedenis: het vliegtuig

De vliegmachines van Lilienthal waren gericht op zweefvliegen en sterk gebaseerd op vogelvlucht. Sommige vliegers hadden dan ook beweegbare vleugels. Hoewel Lilienthal zelf in 1896 bij een van zijn testvluchten omkwam, vormde zijn werk een grote inspiratiebron en wetenschappelijk uitgangspunt voor de Amerikaanse broers Orville en Wilbur Wright. Zij maakten in 1903 de eerste vliegtuigvlucht in een luchtvaartuig met motor. Vliegtuigen speelde vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol, maar ook tijden de Eerste Wereldoorlog werden vliegtuigen al ingezet voor verkenningsmissies en zelfs om aanvallen uit te voeren.

Vliegtuig spelletjes

Op deze pagina kun je allerlei leuke games uitproberen, of je nu een vliegveld wilt managen, goederen en passagiers per vliegtuig wilt vervoeren, of een oorlogsvliegtuig wilt besturen. Je kunt ook even een kijkje nemen bij een van de verwante spelcategorieën die je in het sidebar menu ziet staan om nog meer leuke spellen op onze site te vinden. Veel plezier met spelen!

Gerelateerde Vliegtuig categorieën